ANITA'S ATELIER
Westervoort


0263115740    anita@officinalis.nl


HOME

ANITA   ATELIER   INFO

Iedereen is Creatief,

JA, JIJ OOK!

Voor iedereen is het ontwikkelen van zijn creativiteit belangrijk.
Leer jezelf kennen, uitten en waarderen.
Ontdek de kracht van jouw creativiteit.

Plusklassen, workshops, ateliers, therapie/coaching of les, het kan allemaal.

CREATIVITEIT

LES / WORKSHOPS  -  THERAPIE / COACHINGwat is dat eigenlijk, CREATIVITEIT


De meeste mensen denken bij creativiteit aan het maken van mooie dingen, aan iets kunstzinnigs of artistieks. De reactie is vaak " ik ben niet creatief, ik kan niet tekenen". Daarmee wordt creativiteit weggewuifd als iets ongrijpbaars, iets wat niet voor iedereen is weggelegd.

Ieder mens wordt creatief geboren. Nieuwsgierig naar het onderzoeken en ontdekken van de wereld om ons heen. Het eigen maken van de dingen die we tegenkomen.

Iets nieuws zien, bedenken, doen of maken
Creativiteit is chique gezegd, het vermogen om vanuit de eigen mogelijkheden, onderzoekend en op een eigen manier te komen tot nieuwe ideeën, oplossingen en resultaten.

Je ziet een probleem, een opdracht, een materiaal. Een bak met blokjes, een pot vol met allerlei kleuren stiften of een pak bloem en appels. Iets wat je wilt onderzoeken, waar mee wilt experimenteren, ontdekken wat jij ermee kunt.
Tijdens het onderzoek leer je het probleem, het materiaal kennen en ontstaan verbindingen, oplossingen en ideeën.
Een kind bouwt met de blokjes een kasteel waar zijn verzameling schatten in woont. Het meisje tekent haar vader, moeder en knuffelkonijn voor de deur van haar huis in haar eigen vormentaal. En de man bakt de in zijn familie en kennissenkring inmiddels bekende heerlijke appeltaart naar zijn eigen geheime recept.


Ieder kind wordt als kunstenaar geboren.
De moeilijkheid is er een te blijven als hij opgroeit.
Pablo Picasso


Wanneer ieder mens creatief geboren wordt, hoe kan het dan zijn dat vele zeggen "Ik ben niet creatief, ik kan niet tekenen".

Produktgericht of Procesgericht
Iedereen kan tekenen, maar niet iedereen vind dat hij goed kan tekenen. De persoon die zegt dat hij niet kan tekenen heeft een eigen of door anderen opgelegd waardeoordeel aan zijn tekeningen geplakt. Hij ziet zijn creativiteit enkel vanuit het eindproduct, een in zijn ogen "waardeloos" product.
Deze focus op het eindproduct heeft een negatief effect op de eigen manier van onderzoeken. Het creatief proces (het spelen, ontdekken en spontaan laten ontstaan van oplossingen en ideeën) word vastgezet.

Buiten de kaders denken
Voor creativiteit heb je het lef nodig om buiten de lijntjes te durven kleuren. Iets nieuws zien, bedenken, doen of maken, heeft te maken met originaliteit en inventiviteit maar ook met zelfvertrouwen en daadkracht. Het lef tot het creëren van iets nieuws, iets eigens.

 

Afspraak maken!


S
S
onderdeel van
OFFICINALIS.NL
Natuurgeneeskunde Westervoort

 

Anita`s Atelier, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem), tel 026-3115740, email anita@officinalis.nl.
U kunt Anita Snik-Broeken volgen op WerkaandeMuur, facebook en OFFICINALIS .